Stadslandbouw in bakken.

Wat een prachtige aanblik vanuit een kantoortoren in Hoog Catharijne, de Tuinfabriek die ontworpen werd door Ester van de Wiel. Zo’n teelt in houten bakken heeft wel wat beperkingen, maar is tegelijk de oplossing voor heel wat locaties in Maastricht.

Schermafbeelding 2014-11-27 om 00.07.49

In Utrecht heeft men kosten noch moeite gespaard en is er een ordelijke tuin op een dakterras ontstaan. Het hele systeem draait op afval uit de restaurants van Hoog Catharijne en wordt door enthousiaste vrijwilligers beheerd. Ester is ontwerper en curator publieke ruimte in Rotterdam en heeft over de Tuinfabriek goed nagedacht. Je kunt het hele project van dag tot dag volgen in een rijk blog.

Schermafbeelding 2015-05-02 om 01.25.01

De Tuinfabriek in vol bedrijf.

Deze blauwdruk biedt een oplossing voor allerlei locaties in Maastricht. Vooral daar waar het perceel zo vervuild is dat teelt in volle grond niet gezond is. En van die percelen heeft Maastricht er nogal wat. Meer dan een eeuw lang keramische industrie, maar ook de productie van zinkwit en andere giftige industriële stoffen hebben hun sporen in grote delen van de stad nagelaten. Het telen van kruiden en groenten in kisten is daar een antwoord op. En dat is dus de aanpak die 50|50 B-Green volgt.

Advertentie

Een Reactie op “Stadslandbouw in bakken.

  1. Pingback: Belangstelling uit Kopenhagen | 50|50 B-GREEN·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s