Even een terugblik

Het hele 50|50-B-GREEN idee is ontstaan om de braakliggende terreinen in de Maastricht rondom Leger des Heils en dan specifiek Wyckerpoort en Wittevrouwenveld door te ontwikkelen tot een mobiele “community garden” door – en voor de burgers in de nabijheid van de groene loper van de A2.

Schermafbeelding 2014-11-11 om 21.19.11

Binnen 50|50 B-Green hebben we onze gezamenlijke ervaring op het gebied van groenvoorziening, educatie, activering en maatschappelijke initiatieven ondergebracht. 50|50 B-Green is een mobiele “community garden” en biedt een stukje groen voor iedereen nabij de centrale locatie van het Leger des Heils naar de groene loper van de A2 toe. Het tovert braakliggend grond om tot een groen hart in de buurt.

IMG_4428

Het terrein zoals het door Servatius werd gereedgemaakt.

Het wordt een bruisend ontmoetingspunt waar mensen kunnen genieten van het groen. Het wordt een proeftuin waar onderwijs en kennis delen, ervaring opdoen centraal staan. Leren en praktisch toepassen staat centraal bij 50|50 B-Green. Daar wordt gewerkt aan de toekomst. Als een herstel van het gewone leven en de bewustwording van hetgeen we eten. In bakken en zakken verbouwen we groenten, fruit, bloemen en planten en werken we samen aan duurzaamheid.

Schermafbeelding 2015-05-03 om 13.12.53

In verschillende steden over de hele wereld hebben verschillende communitygardens al voor vele groene vingers gezorgd. 50|50 B-Green wil in Wyckerpoort en Wittevrouwenveld samen met buurtbewoners, geïnteresseerden, scholen, bedrijven en enthousiaste cliënten van het Leger des Heils vormgeven aan dit bloeiend, maatschappelijk, sociaal en educatief participatie initiatief. 50|50 B-Green het groene bruisende hart van de wijk.
Samen in -en aan een tuin werken en je eigen groentes, bloemen en planten verbouwen. Meewerken aan het bouwen van een tuin, te midden Maastricht. Niet meer alleen, ervaring opdoen, genieten van het groen, zien hoe alles bloeit, leren en dat op een bijzondere plek nabij de toekomstige groene loper van de A2.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s