Wie doet er mee?

De gebruikers van het eerste uur zijn Sonya Coenen en haar kinderen Fleur en Luc. Ze wonen vlakbij het 50|50 B-Green terrein en wandelen nu al vóór de opening elke dag naar hun groeiende gewassen. Vooral de kinderen zijn heel enthousiast over hun aanwinst. Fleur heeft bloemen in haar bak gezaaid, die inmiddels stilaan beginnen uit te komen. Terwijl Luc voor groenten heeft gekozen, die hij dagelijks water geeft en onkruid-vrij houdt. Hun moeder Sonya is erg blij met het project in de wijk, omdat het kinderen vertrouwd maakt met de natuur. Zelf is ze opgegroeid in een agrarisch bedrijf en kreeg als kind al een groot respect voor de natuur. Maar voor veel kinderen in deze tijd is dat ontzag niet vanzelfsprekend.

IMG_0154

Zet gerust je naam op je eigen bak

Al zit de tuin nog in de opstartfase, Sonya is er vrijwel elke dag omdat er nog steeds veel werk te doen is. Maar ook om andere buurtbewoners te stimuleren om eens langs te komen. Want heel veel buurtbewoners weten nog niet goed wat 50|50 B-Green eigenlijk is. De Kolonel Millerstraat is sinds het nieuwe tunneltje een belangrijke invalsweg naar het centrum geworden. Dagelijks komen er via Limmel, Nazareth en Amby talloze fietsers voorbij die zich verwonderen over de grote stads-akker vol groene bakken. Dankzij mensen zoals Sonya kunnen deze af en toe een praatje maken om te vragen wat er vanaf 5 juni precies gebeuren gaat.

Schermafbeelding 2015-05-27 om 14.50.42

Fleur komt elke dag even kijken en kweekt het liefst bloemen.

En mocht er een regenbui neerdalen, weet Sonya de weg naar de huiskamer Boschhardt waar voor de tuinwerkers altijd wel een kop koffie klaar staat. Ook daar is het gezellig en kom je na een ochtendje werken weer een beetje op verhaal. Terwijl we ons gesprek hadden om dit verhaal te kunnen maken, hebben we acht bakken onkruid gewied. Zo relaxed gaat het bij 50|50 B-Green.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s