Opening van 50|50 B-Green

Vrijdag de 5e juni. Het is een hete en stralende zomerdag. Veel bewoners uit Wyckerpoort Noord, maar ook anderen zijn naar de tuin toe gekomen. En het is Theo Thuis die de bezoekers verwelkomt. Gelukkig hebben de beheerders van het Leger des Heils een aantal parasols en een tent opgesteld, zodat men wat beschutting kan vinden. Theo geeft toelichting bij het ontstaan van dit unieke stadslandbouw project en dankt beurtelings de mensen die grote bijdragen hebben geleverd.

IMG_9775

Ondanks de hete middagzon toch een grote opkomst.

Er zijn buurtbewoners naar de opening gekomen, maar ook Syrische asielzoekers uit het naburige AZC. En daar zijn ook de specialisten van het CNME, de teamleden van het Leger des Heils, mensen van Servatius en de mannen van Buurttuin Project Old Hickoryplein. We zien fotografen en er is een cameraman van BuurtTeeVee. Vanuit alle geledingen is de betrokkenheid voelbaar.

IMG_9712

Theo Thuis weet het altijd inspirerend te brengen….

FullSizeRender 4

…en iedereen is erbij.

Dan verplaatst het hele gezelschap zich naar een bak die nog maar pas werd gevuld met de teelaarde, humus en mest. Het is de bedoeling dat enkele kinderen van de Letterdoes de eerste plantjes in de bakken planten. Zodat de officiële start door onze nieuwste generatie wordt ingeluid. En met grote ijver gaan daar de groene zaailingen in de vruchtbare aarde. Daar krijg je natuurlijk besmeurde handen van, maar dat is het leuke van tuinieren.

IMG_9737

In een handomdraai ziet het er allemaal prachtig uit.

En zo zal er ook nog een ‘official’ aan te pas moeten komen, want we kunnen deze tuin alleen gebruiken met de ondersteuning van Woningstichting Servatius. Dus heeft de ceremoniemeester voor directeur Gert Weenink een klimplantje in een pot gereed, dat vandaag sierlijk boven de jonge aanplant komt te hangen. Daar weet Gert wel raad mee en het geheel ziet er weer prachtig uit.

IMG_9747

Onder toezicht van de jongeren krijgt Gert Weenink het gefikst.

Hoogste tijd voor een drankje onder de parasol. Want de hitte is hevig. En het wordt een gezellig samenzijn van jong en oud met fris koel water. Inmiddels melden zich ook weer nieuwe deelnemers aan voor het beplanten van een of twee bakken. Dus langzaam maar zeker wordt het initiatief van iedereen. En zo is het ook bedoeld. Iedereen kan meedoen.

IMG_9767 2

De deskundigen weten de eventuele vragen te beantwoorden.

En goed gelachen wordt er natuurlijk ook.

En goed gelachen wordt er natuurlijk ook.

Kinderen en water... het is altijd een feest.

Kinderen en water… het is altijd een feest.

Radio Maastricht informeert nog even naar het gras van MVV.

Radio Maastricht informeert nog even naar het gras van MVV.

En tenslotte trekt het hele gezelschap even de schaduw in van Huiskamer Boschhardt. Want wat de dames daar weer hebben klaargemaakt, is opnieuw ongelooflijk. Iedereen schuift aan bij de lange tafels en geniet van de overheerlijk toastjes, thee en minipizza’s. Het is voor de tuiniers echt een heel fijne ontmoetingsplek, deze huiskamer. Morgen (6 juni) is de grote Stadslandbouw Dag en moeten we weer klaar staan voor nieuwe bezoekers, die een kijkje komen nemen. Maar vandaag was in elk geval een groot succes. Nog niet eerder waren er zoveel enthousiaste deelnemers bij elkaar en weten we zeker dat 50|50 B-Green tegemoet komt aan een grote wens uit buurt en stad. Iedereen proficiat..!

Moet je zien hoe prachtig en smakelijk dat is gemaakt.

Moet je zien hoe prachtig en smakelijk dat is gemaakt.

Het was een heel speciale dag.

Het was een heel speciale dag.

Ook Nelle Driessen en Pieter van den Kerkhof hadden een prachtdag.

Ook Nelle Driessen en Pieter van den Kerkhof hadden een prachtdag.

Theo checkt nog even of zijn radijzen het gaan halen.

Theo checkt na afloop nog even of zijn radijzen het gaan halen.

Namens de initiatiefnemers willen we iedereen die van de partij was van harte bedanken voor deze bijzondere dag. Laten we mekaar vaak ontmoeten en helpen bij het verbouwen van de gezondste, mooiste en lekkerste groenten en kruiden van Maastricht. Want bij 50|50 B-Green kun je altijd terecht voor een slim advies, een gezellige middag, een uurtje werken in de bakken. En we zien jullie vandaag graag terug bij de Dag van de Stadslandbouw.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s