Uitbreiding met 100 Bakken

Op donderdag de 10e maart stonden zo’n 100 nieuwe bakken gereed in de grote tuin van 50|50-B-Green. Een uitbreiding van meer dan 100% dus. En vandaag – vrijdag de 11e – kwamen de leerlingen van het United World College en van het Porta Mosana College om alle bakken klaar te maken voor het nieuwe seizoen.

100 bakken klaar voor het plaatsen en vullen.

100 bakken staan klaar voor het plaatsen en vullen.

Schermafbeelding 2016-03-11 om 13.41.26

De tegels liggen al klaar voor de nauwkeurige plaatsing.

Het event was zelfs door Dagblad de Limburger opgepikt, die het proces volgde van begin tot eind. Het plaatsen en volstorten van de bakken met teelaarde, mest en humus is een zware klus. Maar als je met 160 georganiseerde aanpakkers bent, dan kan het in één dag. Bovendien hebben de leerlingen tegelijkertijd nog gewerkt in de keuken van het Leger des Heils en zijn er ook nog presentaties gegeven. Zodat iedereen het project helemaal in de vingers heeft.

Schermafbeelding 2016-03-11 om 13.38.00

De vele handen gaan heel georganiseerd te werk.

Na zo’n dag werken staan er weer 100 nieuwe bakken klaar voor een nieuw teelt-seizoen. Een derde deel is al meteen in gebruik. Zoals tien bakken voor het Asielzoekers Centrum. En twintig bakken voor “Eten met Manus“.  De komende week zullen vier grote platanen worden aangeplant om de Tuiniers wat schaduw te gunnen in de zomermaanden. En dan begint het terrein van 50|50-B-Green er heel wat groener uit te zien. Vandaag heeft men alle bakken geschoffeld en zijn tenslotte de 160 leerlingen in één lange linie het hele terrein overgestoken, om alle rommel op te ruimen. Daar kunnen ze bij Pinkpop nog iets van leren 😉

Fris en zonnig, het ideale weer voor het plaatsen van bakken.

Fris en zonnig, het ideale weer voor het plaatsen van bakken.

Met dank aan fotograaf Rob Oostwegel.

De publicatie in de Limburger: met dank aan fotograaf Rob Oostwegel.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s