Bomen Planten

Schermafbeelding 2016-03-16 om 13.54.17

Boomfeestdag… ook bij 50|50-B-Green.

Vandaag hebben in elke provincie van Nederland Commissarissen of Gedeputeerden een boom geplant. Want dat is het vandaag: Boomfeestdag. En daarom plant ook 50|50-B-Green vier mooie bomen op haar ‘Groente-loper’ voor de deur van het Leger des Heils aan de Kolonel Millerstraat. Die bomen zijn straks nodig als de tuinders even in de schaduw willen uitrusten en bijpraten. Nelle Driessen van het Maastrichtse CNME heeft advies gegeven welke bomen het best dienst kunnen doen op ons terrein. De keuze is gevallen op 3 Platanen en één rode esdoorn. Dat zijn sterke bomen die zich niet te veel aantrekken van vervuilde grond en moeilijke groeiomstandigheden.

Drie gezonde Platanen van formaat.

Schermafbeelding 2016-03-16 om 14.10.27

De Plataan is een heel herkenbare boom.

De Plataan kun je herkennen aan de afbladderende schors, in de vorm van puzzelstukjes. Zo krijgt de stam haar geelgroene camouflage-plekken. Al zijn deze bomen nu nog kaal, als ze uitlopen (meestal wat aan de late kant) hebben ze grote stevige bladeren. De nerf van dat blad noemen we ‘hand-nervig’ omdat deze in hun vorm als vingers aan een hand zitten. De rand van zo’n blad is getand of gezaagd. Platanen kunnen flink oud worden, krijgen een brede kruin en de stamomvang kan oplopen tot meters. Van oudsher is platanenhout door zijn structuur geschikt als hout voor hakblokken van slagers. En de Rode Esdoorn heeft ook een handnervig blad. Een mooie, sterke boom.

Met dank aan Cor. Piëtte voor de foto’s van deze boomfeestdag.

Een gezonde boom staat in gezonde aarde.

Een gezonde boom staat in gezonde aarde.

Deskundig en betrokken, de mannen van de Groenteloper.

Deskundig en betrokken, de mannen van de Groenteloper.

Advertentie

2 Reacties op “Bomen Planten

  1. Hoi Jean-Paul, de vier bomen op het terrein doen het goed. We verwachten binnen twee weken een bed van houtsnippers en een viertal picknicktafels ertussen te plaatsen. Het zijn trouwens wel drie platanen en een rode esdoorn die geplaatst zijn.
    Gegroet en tot gauw,
    Aaron van der Horst.
    Hovenier 50-50 B-GREEN

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s