Hoe Mobiel zijn we?

Dat de grenzen van 50|50-B-Green van elastiek zijn, hebben steeds meer mensen in de gaten. Het is dan ook een Mobiele Stadstuin. Dat betekent dat ook op heel andere plekken in Maastricht het initiatief haar uitzaaiing kent. De bakken van 50|50-B-Green vind je inmiddels overal in Maastricht. Soms op particuliere restruimten, dan weer bij een school of bij een opvanghome. Deze week ondersteunde 50|50-B-Green een initiatief in Wittevrouwenveld. (de foto’s zijn o.m. van Aron Nijs Fotografie).

2016-06-01-PHOTO-00000030

Daar leefde het idee van de bewoners om een workshop ‘Makkelijk groen’ te organiseren.  Het Maastrichtse CNME coördineerde het project en riep de hulp in van Nelle Driessen, omdat zij als geen ander mensen motiveert om actief te gaan tuinieren. Nelle pakt de uitvoering voortvarend aan. Bij deze omvorming van grijs naar groen was teelaarde en compost nodig. Daar is in deze tijd niet makkelijk aan te komen. Maar wél op het 50|50 terrein in Wyckerpoort Noord, weet Nelle. Daar heeft zij eerder geadviseerd en daar is nog altijd een serieuze voorraad aarde, mest en compost beschikbaar. Zo werd het grondwerk verricht door de mannen van Annex b.v., een bijzonder team van MTB Maastricht.

2016-06-01-PHOTO-00000027

En na een inhoudelijke workshop met een kop koffie ging het gezelschap aan het werk. Het resultaat laat zich raden. In de toekomst zullen zeker zo’n vier mensen het beheer van deze tuin voor hun rekening nemen. Kijk, zó transformeer je grijzig steen in levendig groen. Iets wat we op veel meer plekken kunnen doen, natuurlijk.

Schermafbeelding 2016-06-06 om 13.10.19

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s