Ga er eens kijken

Het is altijd fijn om even binnen te vallen in de tuin in Wyckerpoort Noord. Er zijn vrijwel steeds mensen aan het werk en er is bijna altijd koffie. En als je een wandelingetje langs de bakken maakt, kijk je je ogen uit. Hoe daar alles groeit en woekert. 

FullSizeRender

Als je op woensdagochtend gaat kijken, fiets dan eerst eens langs bij de tuinen achter het winkelcentrum, bij de fietsenwinkel. Je moet even het hek weten te vinden, maar daarna zullen Leon Banser en zijn mannen van Buurtuinproject Old Hickoryplein je hartelijk ontvangen. Ze zijn daar elke woensdagmorgen aan het werk. Mochten ze net een heg aan het planten zijn of met kruiwagens aan het rijden, dan hebben ze het druk. Dan kun je beter je koffie drinken bij 50|50-B-Green.

FullSizeRender 3

Te bedenken dat er weer een hele serie nieuwe bakken onderweg is.

FullSizeRender 5

Soms komen hele groepen op bezoek. Als je even belt vooraf, is er vlaai.

Bij 50|50-B-Green is het deze maand een gezellige drukte. Met onder andere een nieuwe kippenren. Maar ook een heel huttendorp voor Kindervakantiewerk. Niet zo bont als vorig jaar, maar toch indrukwekkend. Uit alle omliggende wijken lopen mensen in en uit. Je kunt je eigenlijk niet meer voorstellen dat hier ooit woning stonden.

FullSizeRender 4

Zou niet elke Maastrichtse wijk zo’n parkje moeten hebben?

 

 

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s