Curnonsky op tuin-bezoek.

Op 27 oktober was Kookgezelschap Curnonsky te gast bij 50|50 B-Green. De leden kregen een rondleiding over de tuinen door beheerder Aaron. Daarbij was men vooral onder de indruk van de nieuwe overdekte winterkas, die de mogelijkheden van de tuinen voor de winter en het voorjaar behoorlijk oprekt.

fullsizerender-2

Ook in het najaar is de 50|50 B-Green tuin toegankelijk.

fullsizerender-3

Door het werken met een kas, kun je het groeiseizoen enorm verlengen.

Aansluitend gingen de koks aan de slag in de keuken van Boschard. In drie gangen werden de buurtbewoners getracteerd met allerlei lekkernijen uit de tuin. Peterselie werd gefrituurd ten behoeve van lekkere garnaalkroketjes zelf gemaakt door Cinq uit Wijck. Een uitbundige tomatensoep met trostomaten en de smaakvolle black cherries met knoflook en uien zorgde voor een smaakexplosie. Zoete aardappelen met broccoli fungeerden als bijgerechten voor het murgstuk van Yildiz. De dames van Boschard staken de heren van Curnonsky naar de kroon met een verrukkelijke Eaton Mass.

fullsizerender-4

Al is deze broccoli niet uit de tuin, ze smaakte toch prima.

fullsizerender-5

Gerard Schippers jast de bataten zorgvuldig.

fullsizerender-7

Voor grote groepen wordt op schaal gekookt.

fullsizerender-8

En natuurlijk de finale inspectie voor het aan tafel gaan.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s