Zaterdag 13 mei was “Tegeldag”

Het was een grote drukte op de ‘Tegeldag’ in onze tuin. Mensen uit de directe omgeving maar ook uit heel andere buurten liepen af en aan. Zo waren er collega’s uit Caracola en de vrijwilligers uit het Werkhuis uit Wittevrouwenveld waren ook van de partij.

Diverse mensen gaven mooie uitleg over hoe je – in stappen – met groen kunt omgaan, in en rond je huis. Op de website van de het CNME kun je daar vanalles over vinden.

Nelle Driessen van CNME was ook aanwezig en gaf allelei adviezen over de juiste keuze plantenkeuze.

Het was officieel de ‘Tegeldag’ dus hadden de meeste bezoekers een (of een paar) tegels bij zich. Voor elke meegebrachte tegel kregen zij een aardig plantje mee naar huis.

Jong en oud bouwden aan een tegelpaleis waar straks stekjes en zaadjes de kans krijgen om uit de wind mooi te groeien in het nog prille voorjaar. Maar zo’n tegelpaleis is ook een perfecte woonplaats voor allerlei kevertjes, bijen en hommels.

Het leger des heils deed actief mee met een 10 tal bewoners en vrijwilligers om de bezoekers zo goed als mogelijk te helpen.
Bijzonder was ook het bezoek van een delegatie uit Eindhoven.

Leger des heils directeur Hans Martin Don had de bewoners van de Eindhovense wijk Woensel uitgenodigd om eens een kijkje te nemen hoe Maastricht met buurtinitiatieven omgaat. De groep ging na dit ochtendprogramma uiteraard ook nog een mooie wandeling maken op de St. Pietersberg.

In totaal bezochten meer dan 250 bezoekers de tegeldag, een groot succes voor het CNME en het Leger des Heils, geholpen door het team van 50|50-B-Green. Dus dat doen we volgend jaar beslist weer.

De planten werden gesponsord door Boomkwekerij Jos Frijns en Zonen en Intratuin Maastricht.

En de foto’s zijn van Doenja Urlings en Theo Thuis.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s