Je bent van harte welkom

Wat is het prachtig deze maand, in de tuin van Wyckerpoort-Noord. We wandelden een middagje tussen de bakken met hun uitbundige groei en maakten er een korte impressie van.

Geef toe, de mobiele stadstuin staat er weer stralend bij deze maand. Dankzij de dagelijkse inzet van Aron, Corny en de andere mannen en vrouwen groeit de oogst de pan uit. Het aantal bakken neemt elk jaar toe, er zijn meer dan 50 abonnees uit buurt en stad die één of meerdere bakken in beheer hebben. Dit succesvolle staaltje van “Urban Gardening” trekt veel bekijks, ook van ver buiten Maastricht. Omdat het een oplossing biedt voor een vergeten bouwkavel, maar ook omdat het een gezellig trefpunt is voor omwonenden en hun kinderen. Basisscholen krijgen hier onderwijs, asielzoekers komen helpen en hebben hun eigen groenten- en kruidenteelt. Het CNME organiseert er educatieve middagen en het Leger des Heils en de Gemeente nodigen belangstellenden uit om eens te komen kijken hoe je zo’n succesvol project opstart.

Corny en Aron nemen graag de moeite je even rond te leiden.

Op deze blog-site kun je vanaf het prille begin helemaal volgen hoe de tuin is ontstaan en stap voor stap is uitgegroeid tot de groene oase die Wyckerpoort-Noord nu rijk is. Een plan dat op meerdere plekken navolging verdient. En gezien de grote oppervlakte die op het naburige dek van de A2-tunnel is vrijgekomen, is deze pilot een beloftevol voorbeeld. Want ook daar zal de natuur zich weten te verbinden met de lokale samenleving.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s