Een kind kan het leren.

Op een mooie zomerdag vinden we in de tuin een groep kinderen, die deze dag gaan leren hoe je jonge groente kunt vermeerderen. Onder de geduldige leiding van Pieter van den Kerkhof staan de leerlingen van de Letterdoes om de bak heen.

Schermafbeelding 2015-06-28 om 10.28.23

Wat een aandacht rond de bakken.

Pieter demonstreert in alle kalmte hoe je uitgekomen slaplantjes voorzichtig uit elkaar moet halen en uitplanten met voldoende tussenruimte. Zo kunnen alle plantjes uitgroeien tot een flinke kropsla.
Sommige leerlingen staan nog wat ongelovig te luisteren, maar over een paar weken zullen zij zien dat Pieter gelijk heeft. En zien we in de bak mooie volwaardige kroppen sla.

Schermafbeelding 2015-06-28 om 10.37.34

Als je het weet, is het heel eenvoudig. Dat kunnen we ook zelf.

Kropsla moet je ongeveer een maand na het zaaien “uitplanten”. Dan zijn de plantjes zo’n centimeter of 6 hoog. Als je het weet, is het niet moeilijk meer. Dat kunnen leerlingen van de Letterdoes ook zelf. Dus gaan ze die middag lekker aan de slag. Met water geven, onkruid wieden, zaaien en mesten.

IMG_0566

Wie van jullie eet wel eens sla… kropsla..?

IMG_0564

We kijken natuurlijk precies mee hoe Pieter het doet.

En zo zijn er vanmiddag opeens wel meer dan 20 leerlingen die precies weten hoe je kropsla moet verbouwen. Sommige van hen aten niet zo graag sla. Maar vanaf vandaag is dat voor de meesten al weer anders. Want als je weet hoe het groeit en geteeld wordt, dan ga je het ook eens proberen te eten. En zo werd het een leerzame en gezellig middag bij 50|50 B-Green. Met dank aan Pieter van den Kerkhof.

Schermafbeelding 2015-06-28 om 10.35.16

Zo werd het een gezellige en leerzame schooldag.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s