Een idee landt in zijn stad

Het is prachtig om te zien hoe een achterstandswijk in Maastricht in korte tijd een nieuwe impuls ondergaat. Waar eerst een soort vrijstaat de wijk een problematisch tintje gaf, staan binnenkort de buurtbewoners zij aan zij hun groenten te verbouwen.

Schermafbeelding 2015-02-24 om 01.33.53

De woningblokken aan de Kolonel Millerlaan te Maastricht

De kiem voor het idee van stadslandbouw in bakken op een redelijke schaal, kwam voort uit een creatieve sessie tussen Theo Thuis en Jean-Paul Toonen. Op initiatief van de Gemeente Maastricht namen zij deel aan een denktank en brachten de ruwe contouren van het initiatief in kaart. Toonen blogde eerder over Stadslandbouw in Heerlen en Thuis zocht naar tijdelijke oplossingen voor het woelige gebied rond de ondertunneling van de A2 in Maastricht. De twee maakten een match en gingen op onderzoek uit.

De Gemeente bracht hun op het spoor van Woningvereniging Servatius, die op het punt stond om een een woningblok met de grond gelijk te maken. Het wachten was op de laatste bewoner die spoedig nieuw onderdak zou krijgen, en een groep vleermuizen die vanuit enkele leegstaande woningen spoedig zouden uitvliegen. Na de afbraak van de woningen zou er een perceel vrijkomen zonder voorlopige bestemming. Mogelijk geschikt voor stadslandbouw in houten bakken.

Schermafbeelding 2015-05-01 om 12.23.56

Het woningblok gezien in Westelijke richting.

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s